2 çocuk babası Süleyman Şermet (62), bundan 48 yıl önce iyi giyinmeyi sevdiği için merak sardığı terzilik mesleğine köyde çırak olarak başladı. Daha sonra 1973 yılında Adana'ya gelerek ustası Ruşen Altan'ın yanında kalfa olarak işe başlayıp tam burada 25 yıl çalışan Şermet, kendi terzihanesini açtı.
İnsanları güzel giydirmekten keyif alan Şermet'in ünü bir anda bütün Adana ve Türkiye'yi sardı. Ünlü iş adamlarından merhum Sakıp Sabancı da, Şermet'e gelip ölçülerini vererek gömlek diktirmeye başladı. Sabancı gelemediği zamanlarda da telefonla sipariş verip Şermet'e gömlek diktirdi. Sabancı'nın yanı sıra İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askerler, hayatını kaybeden bir dönemin ünlü sanatçısı Esengül gibi ünlüler de terzi Süleyman Şermet'e gömlek diktirdi.
Günümüzde ise birçok milletvekili, iş adamları Adanalı terziye özel gömlek diktiriyor.
"Güzel giyinmeyi ve giydirmeyi seviyorum"
Süleyman Şermet, güzel giyinmeyi ve güzel giydirmeyi sevdiğini belirterek, "Terzilik merakım buradan geliyor. Bu zamana kadar Polat Sabancı ve Sakıp Sabancı'ya gömlek diktim. Sakıp Sabancı seviyordu gömlek giymeyi vücuduna göre gömlek bulamadığı için ben dikiyordum. Ayda 10 gömlek diktiriyordu. AK Parti Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Ankara ve İzmir milletvekillerini bana yönlendirdi memnun oldukları için. Bana il dışından da siparişler geliyor önceden ölçüleri bende olduğu için beni arıyorlar gömlek istiyorlar bende buradan dikip yolluyorum. İncirlik Üssü'ndeki bütün üst rütbeli generallere gömlek diktim. ABD askerleri giyinmeyi çok seviyorlardı bende vücutlarına göre dikiyordum memnun kalıyorlardı. Eskiden şarkıcı Esengül hanıma çok bluz diktim sürekli bize geliyordu ben dikiyordum" dedi.
"Müşterilerimin siparişlerine yetişemiyorum"
Bin 500 müşterisinin olduğunu ancak sadece bir kalfasının olduğunu söyleyen Süleyman Şermet, "Kurban Bayramı öncesi işler yoğun çok sipariş alıyorum o yüzden bayrama kadar sipariş almayı durdurdum. Önceki bayramdan kalan işleri daha bitiremedim. Biz fazla gömlek dikemiyoruz günde 5 tane ancak dikebiliyoruz, bu nedenle siparişler gecikebiliyor. Şuan da bin 500 üzerinde sabit müşterim var. Terzilik mesleği eskisi gibi revaçta değil kendime has müşterilerim olduğu için benim işlerim iyi ama diğer terzilerin işi kötüye gidiyor" diye konuştu.
Terzilik mesleğinin bitmek üzere olduğunu, kalfa ve çırak bulamadıklarını ifade eden Şermet, "Artık kimse çocuklarını bu mesleğe vermiyor, çünkü gelecek göremiyorlar. Ama yeni yetişen bir kişi iyi bir sipariş alırsa bu işten ekmek yer. Şuan bir çırak çalıştırsam haftalık 150 lira verebilirim kalfaya ise haftalık 400-450 lira veriyorum" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da, otomobilde ölü bulunan genç kızın katili, ...
Bursa'da bir kadın başından vurulmuş halde b...Bursa'da gece saatlerinde bir araç içerisinde başınd...
Babasından kalan arsasına gece konduları kon...Bursa'da babasından miras kalan 3 dönüm arsayı satma...
Bursa'da bir kişi başından vurulmuş halde bu...Bursa'nın İnegöl ilçesinde 56 yaşındaki şahıs, başın...
Bursa'da önce öldürdü, sonra polislere suç a...Bursa'da araçta tartışan gençlerden biri, diğerini b...
Bursa'da adres sorma bahanesiyle vurmuştu. G...Bursa'da adres sorma bahanesiyle gerçekleştiği iddia...
Bursa'da özel tasarım 3 katlı 'uyuşturucu fa...Bursa'da uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlar a...
Bursa'da ekiplerle çatışmaya girdi, vurulara...Bursa'da uyuşturucu ticareti yaptığı sırada ekiplerc...
Bursa'da ekmeğe yüzde 25 zam geldiBursa'da ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam geldi. Daha ...
İnegöl'de 4 aylık bebek ölü bulunduBursa'nın İnegöl ilçesinde annesinin mama yedirip uy...