Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Güney Marmara’ya kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), sunduğu hizmetleri kent dinamikleriyle paylaşmayı sürdürüyor.
BTSO MESYEB, son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezi, mesleki eğitim merkezi ve olgunlaştırma enstitüsü müdürleri ile Hayat Boyu Öğrenme Birimi’nden sorumlu şube müdürlerini ağırladı. BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Boz’un başkanlığındaki Hayat Boyu Öğrenme Biriminden sorumlu şube müdürleri ile bir araya geldi. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alma hedefleri doğrultusunda her kurumun üzerine düşen rolü yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Ramazan Karakök, “Uluslararası rekabette daha güçlü bir konuma ulaşmak adına insan odaklı çalışmaları hayata geçirmek durumundayız. BTSO MESYEB olarak bilgi, beceri, kişisel yetkinlik ve meslek etiğini öne çıkaran çok önemli hizmetler sunuyoruz” dedi.
64 MESLEKTE SINAV VE BELGELENDİRME
6645 Sayılı Kanun ile tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini belirten Ramazan Karakök, Bakanlar Kurulu kararıyla 106 mesleğin tehlikeli sınıfta tanımlandığını ifade etti. BTSO MESYEB olarak Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) aldıkları yetkiyle nisan ayından itibaren 64 meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti sunacaklarını dile getiren Karakök, “Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu olarak başta Bursa olmak üzere tüm Güney Marmara’ya hizmet veriyoruz. Mesleklerimizin uluslararası standartlara yükseltilmesi adına sizlerle de işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.
“HERKESİN İŞİNİ İYİ YAPMASI GEREKİYOR”
BTSO MESYEB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim, mesleki eğitim ve olgunlaşma enstitüsü müdürlerini de ağırladı. BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, katılımcıları MESYEB’in gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgilendirdi. Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde olgunlaşma enstitüsü, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinin katkılarının önemine işaret eden Ramazan Karakök, “MESYEB’in kuruluş amacındaki en temel unsur, bireyin işini sevmesini sağlamaktır. Verdiğimiz eğitimlerle çalışanı bir taraftan mesleğin erbabı yapmaya gayret ederken; diğer taraftan da mesleğini sevmesine katkı koymayı amaçlıyoruz. Çünkü toplumsal kalkınmanın yolu, herkesin işini sevmesinden ve en iyi şekilde yapmasından geçiyor. Burada hepimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.