Dede Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş'ın başlattıkları kampanyaya mahalle sakinleri de destek veriyor. 10 yıl boyunca toplam 81 tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlar ile buluşturan dede ile torun, son aldıkları 7 tekerlikli sandalyeyi de sahiplerine teslim etmeyi bekliyorlar. Kampanyaya katkı sağlamak isteyen vatandaşlar ise, Sümer Mahallesi Muhtarlığı ve Fatih Sultan Sokak'ta bulunan dede ile torunun ikametine mavi kapakları ulaştırıyorlar. 71 yaşındaki Halit Aydoğan, projeyi ömrünün sonuna kadar sürdürmek istediğini ve hedefinin en az 150 tekerlekli sandalye olduğunu anlattı.
"Şimdi 88. arabayı veriyorum"
Tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlar yanında yaşlılarla da buluşturduklarını anlatan Halit Aydoğan, akrabalarının da mavi kapak toplama sürecinde kendisine destek olduğundan bahsetti. Aydoğan, "Her yıl 150 bin ile 300 bin arasında kapak topluyoruz. Bugüne kadar 25 ton kapak vermiştim, son bir hafta içerisinde verdiğim 1 ton kapakla birlikte aldığım arabalar buradadır. Ben bunları halkın verdiği kapaklarla alıyorum. Yani herhangi bir ücret yoktur. Sağdan soldan maddi yardım da almıyoruz. Sırf kapakların parası ile araçları alıyoruz. Bunlar engelli kardeşlerime ulaştırılıyor. Bunun yanında çok yaşlı olup da evinden çıkamayan ninelere ve dedelere de veriyoruz. Torunumla beraber, eşim, mahalle arkadaşlarım, Eskişehir'in diğer mahallelerinde bulunan akrabalarımla toplanan kapaklar buraya geliyor. Okullardan ve derneklerden kapaklar almıyoruz. Şimdi vereceğimiz 7 arabayla birlikte sayı 88 oluyor, önceden 81 taneydi. Şimdi 88. arabayı veriyorum. Hedefim, gözler kapanana kadar devam etmek. Yani 150'yi ben Allah'ın izniyle doldurmak istiyorum. Tekerlekli sandalye verdiğimiz yaşlıların sevincini görünce biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bizim bütün hayrımız, yapacağımız ibadet, bütün sevabımız, bütün kazancımız yaşlıların duasıdır" dedi.
"Dedem ve ben sağ oldukça bu işi yapmaya devam edeceğiz"
Halit Aydoğan'ın en büyük destekçisi ve projenin başlamasını sağlayan 15 yaşındaki torunu Melike Sarıtaş ise, engelli vatandaşlara yardım etmeyi çok istediğini söyledi. Projenin nasıl başladığını anlatan Sarıtaş, "İlkokulda öğretmenimiz mavi kapak haberlerinden bahsetti. Benim de ilgimi çekti, engelli kardeşlerimize yardım etmeyi çok istiyordum. Sonra dedeme anlattım bu konuyu ve birlikte bu işe başladık. İlk başladığımızda engellilerin eli ayağı olmayı çok istiyordum. Yani onların yüzündeki mutluluğu görmek için yapmayacağım hiçbir şey yoktur. Şimdi onların yüzündeki mutluluğu gördükçe benim mutluluğum kat ve kat artıyor. Elimizden geldiği kadar dedem ve ben sağ oldukça bu işi yapmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın eli ayağı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da, otomobilde ölü bulunan genç kızın katili, ...
Bursa'da bir kadın başından vurulmuş halde b...Bursa'da gece saatlerinde bir araç içerisinde başınd...
Babasından kalan arsasına gece konduları kon...Bursa'da babasından miras kalan 3 dönüm arsayı satma...
Bursa'da bir kişi başından vurulmuş halde bu...Bursa'nın İnegöl ilçesinde 56 yaşındaki şahıs, başın...
Bursa'da özel tasarım 3 katlı 'uyuşturucu fa...Bursa'da uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlar a...
Bursa'da adres sorma bahanesiyle vurmuştu. G...Bursa'da adres sorma bahanesiyle gerçekleştiği iddia...
Bursa'da ekiplerle çatışmaya girdi, vurulara...Bursa'da uyuşturucu ticareti yaptığı sırada ekiplerc...
Bursa'da ekmeğe yüzde 25 zam geldiBursa'da ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam geldi. Daha ...
Bursa'da adres sorduğu kişiyi "Ne demek adre...Bursa'da bir şahıs, kafenin önünde bekleyen kişiye a...
Bursa'da ayı firarda...Milli parklar ve bölg...Bursa'nın Karacabey ilçesinde rüzgarda devrilen ağaç...