FCA’in EMEA Bölgesi’ndeki 2’nci büyük Ar-Ge merkezi olan Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilerek, 2015 itibariyle bantlardan inen Fiat Doblo’nun, pek çok yeni ülkeye ihraç edilmeye başlandığını vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Fiat markasıyla Doblo ve RAM markasıyla da PromasterCity adıyla üreterek ihraç ettiğimiz hafif ticari araç sınıfının bu modeli, artık bir dünya markası haline geldi. Fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan bu modelimizi, ABD ve Kanada’dan sonra artık Karayipler, Peru, Kostarika gibi diğer Amerika kıtası ülkelerine de göndermeye başladık. RAM PromasterCity’lerin Karayipler lansmanı bu ay gerçekleşecek” dedi.
2000 yılından bu yana başta Türkiye ve birçok Avrupa ülke pazarlarında hafif ticari araç sınıfı müşterilerinin beklentilerini başarıyla karşılayan Fiat Doblo, dünyanın dört bir yanındaki yeni pazarlarda da etkinliğini, yeni nesliyle sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar 1.5 milyon adetten fazla üretilen Doblò model ailesini dünyanın 80’den fazla ülkesine ihraç eden Tofaş, yeni Fiat Doblo’yla da yeni ihracat pazarlarına ulaşmaya ve etkinliğini artırmaya devam ediyor. Ram markası altında PromasterCity adıyla ürettiği Fiat Doblo modeli ile Kuzey Amerika’ya güçlü bir adım atan Tofaş, yeni kıtadaki ihracat hedeflerini de her geçen gün artırıyor.
Kuzey Amerika’ya 2021 yılına kadar şimdiki perspektifle 175 bin adet Doblo ihraç etmeyi hedeflediklerini yineleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Bugün 1 milyon metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olarak 80’den fazla ülkeye ihraç gerçekleştiriyoruz. Doblo bu anlamda çok değerli bir yatırım. ABD ve Kanada’ya ek olarak Karayipler, Peru ve Kostarika gibi, Amerika kıtasında yer alan başka ülkelere de ihracat yapmaya başladık” dedi.
Fiat Doblo’yla Bursa başta olmak üzere, Türkiye’ye istihdam ve katma değer yaratılarak, yan sanayinin gelişimine ilave katkı yapıldığına dikkat çeken Eroldu, “Fiat Doblo, Tofaş için büyük bir gurur kaynağı ve Türk otomotiv tarihinin çok önemli bir kilometre taşıdır. Bu sayede ar-ge faaliyet ve yatırımlarının daha da büyümesi sağlanmıştır. Türkiye’nin ihracatında önemli artış sağlamış ve Türk mühendis ve işçisinin üretim kalitesini tüm dünyaya ispatlamıştır” dedi.