BTSO MESYEB, Bursa iş dünyasına mesleki yeterlilik belgesi alma süreci ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Son olarak Bursalı iskele üretim ve kurulum firmaları, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesinin yasal zorunluluğu, sınav ve belgelendirme sisteminin işleyişi ve MESYEB’in hizmetleri konusunda bilgilendirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Merkez eğitmenleri ve firma yetkilerinin katıldığı toplantıda, MESYEB Teknik Alt Yapı ve İdari İşler Yöneticisi Muhammed Karaman tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
“MESYEB İŞ DÜNYASI İÇİN FIRSAT”
BTSO MESYEB’in Bursa iş dünyasına rekabet gücü kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, “Bursa iş dünyasının MESYEB gibi merkezlere ihtiyacı vardı. Bizler de iş dünyasının çatı kuruluşu olarak hem çalışanlarımızın niteliğini geliştirmek, hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturma hedefi ile Bursa’ya böylesine önemli bir merkez kazandırdık. BTSO olarak Bursa’da ilk defa hayata geçirdiğimiz Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi, Türkiye’ye de örnek oluyor. Firmalarımız MESYEB’in çalışmalarından mutlaka yararlanmalı” dedi.
GÜNEY MARMARA BÖLGESİ’NDE HİZMET VEREN TEK MERKEZ
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) yetkilendirdiği MESYEB’in sadece Bursa’da değil, Güney Marmara Bölgesi’nde de hizmet veren tek kuruluş olduğuna dikkat çekti. MESYEB’de farklı sektör ve mesleklerde sınav yapmak için altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını anlatan Karakök, iş dünyasının ilgisinden de memnun olduklarını söyledi. Ramazan Karakök, “MESYEB’te ‘İskele Kurulum Elemanı’ mesleğini de kapsayan 61 meslek grubunda sınav yapma yetkisi almak için müracaat ettik. Bu konuda ön hazırlıklarımız tamamlandı. Eylül ayı içerisinde demo sınavlarımızı bitireceğiz. Ekim ayı veya en geç Kasımın ilk haftası içinde gerçekleştirilmesi planlanan TÜRKAK akreditasyon denetimi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
SINAVI KAZANANLAR SINAV VE BELGE ÜCRETİ ÖDEMEYECEKLER…
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işlerde mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava katılıp sınavda başarılı olan çalışanlarının ödedikleri sınav ücretlerinin kendilerine iade edileceğini ifade eden Karakök, 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre enerji, metal, inşaat ve otomotiv sektörlerindeki 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. Çalışanların 12 ay içerisinde mesleki yeterlilik belgesi alması gerektiğini ifade eden Karakök, “Bu konuda firmalarımızın da gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar kesinlikle istihdam edilemeyecek. Çalışanlar mutlaka belge almalı” dedi.
“BİLİNÇLENDİRME TOPLANTILARI VE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK”
Ramazan Karakök, iskele kurulumunun da yer aldığı 40 meslekte, çalışanların 25 Mayıs 2016 tarihine kadar sınavları başarı ile tamamlayarak, mesleki yeterlilik belgesi alması gerektiğine dikkat çekerek, “Belgesi olmayanlar şantiyeye bile giremeyecek. Bu konuda firmalarımızı ve çalışanlarını bilgilendirmeye dönük toplantılar ve firma çalışanlarına da BTSO Akademi üzerinden mesleki ve bilinçlendirme eğitimler planladık. Son olarak iskele firmalarımıza yönelik bu toplantımızın verimli geçtiğini düşünüyor ve katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.