Hamit Eteevrans:' Ben bunu söyledim çünkü kimse hatalarıyla ölmesin istedim. Aslında bütün insanlığı uyarmak istedim'
Hamit Eteevrans, yazarlık hayatına yeni adım atmış bir isim. Daha önceleri gazetecilik, radyoculuk gibi mesleklerde bulunmuş fakat artık hayatına yazarlıkla devam etmek ve anılmak istiyor. Kendinin farkını, samimiyetiyle açıklıyor. “Sev” adlı kitabıyla sevginin insan hayatındaki yerini hatırlatarak bizi sevgi üzerine düşünmeye yöneltiyor. Kitapta Melek anne karakteri ile karşımıza çıkan “Kurtlar Vadisi” dizisinden Nazife anne olarak da tanıdığımız ünlü tiyatro oyuncusu Serpil Tamur, bir çocuğun karanlık dünyasını nasıl aydınlığa kavuşturduğunu ve annelik kavramının gözle görülür bir gerçekliğe bürünmesini sağlıyor. Serpil Tamur’un anne rollerini bu kadar güzel taşımasının sebebini sohbetimiz esnasında daha iyi anlıyoruz. Sevecenliği ve şefkatiyle herkesi hayran bırakabilecek bir anne profili. Anne rollerindeki başarısını aslında kendi gibi olmasıyla sağladığını, onunla yakından tanışma imkanınız olduğunda daha iyi kavrıyoruz. Yazar Hamit Eteevrans’ın en samimi duygularla kaleme aldığı, onun deyimiyle; kucağına yeni almış olduğu “Sev” kitabı dâhilinde ünlü tiyatro oyuncusu Serpil Tamur’la da sohbet etme imkânımız oldu. Bu sohbet esnasında tiyatro oyuncusu Serpil Tamur, yazardan desteğini eksik etmediğini ve daha çok kitap üzerine konuşulması gerektiğini bizimle paylaştı. Bizde kitap üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Gazetecilik, yazarlık, radyoculuk gibi birbirinden ayrı fakat birbiriyle ilişkili işlerde yapıyorsunuz. Kendinizi en çok hangi işte daha iyi ifade ettiğinizi düşünüyorsunuz? Neden?
Hepimiz kendimiz için hedefler koyarız.Ama hayat içerisinde bu hedefleriniz yön değiştirebilir.Hiç aklımda gazetecilik yapmak yoktu.Manken olmak istedim, abim mankendi.Boyum kısa olunca senden manken olmaz, senden olsa olsa ya radyocu ya gazeteci olur dediler.Ailemde de gazeteci vardı.Radyoculukla başladığım meslek hayatıma gazetecilikle devam ettim.Bir sürü ulusal ve yerel kanalda çalıştım.Muhabirlik,editörlük gibi görevlerde bulundum.Son 4 yıldır internet gazeteciliği yapıyorum.Ayrıyetten bir radyo kuruluşunda hafta da bir gün radyo programım var.Ama şuan bir kitap çıkardım.Kitabım ‘Sev’ ile anılmak ve yazar olarak devam etmek istiyorum.
Yazarlığa yönelişiniz nasıl gerçekleşti?
Ben romanlardan ve roman okumaktan hoşlanmayan biriydim.Bir gün roman yazabileceğim hiç aklıma gelmezdi.Hayatta hiç olmaz diyebileceğiniz şeyler oluveriyor.Önemli olan bulunduğunuz yeni duruma adapte olup özümseyebilmek ve sindirebilmek.Ben bir yola çıktım.Karşıma farklı pencereler, yeni koridorlar çıktı.Her bir pencere ve koridor önüme yeni ışıklar açtı.Işığın sonunda beni bekleyen ve yolumu aydınlatan Melek Anne mi buldum.Melek annemi bulmamla karakterim aydınlığa çıktı ve ben bu kitabı yazmaya karar verdim.
Sevgi kavramı yüzyıllar boyunca şairlerin, yazarların ve insanların arayışını sürekli hissettikleri bir duygu olmuştur. Sizin bu kitabınızdaki sevgi arayışınızı ve anlatmaya çalıştığınızı kendi yorumunuzla bize anlatır mısınız?
Kitabımdaki çocuk karanlıktan korkan bir çocuk.Yalnızlıktan korkmuyor terkedilmiş yalnızlıktan korkuyor.Bir el omzunda sürekli olsun, yani birisi ona dokunsun, düştüğü yerden kaldırsın istiyor.Çocuklarımıza sevgi fakirliği hissettirmememiz gerekiyor.Benim yazdığım karakter sevgiyi biliyor fakat yaşayamıyor.İçinde sindiremediği bir sürü karanlık var.Annesi ve babası ayrılmış bu çocuğun karanlık dünyası rüyasında gördüğü ‘Melek Anne’siyle aydınlanıyor ve hayata bağlanıyor. Her insanın hayatında hayata tutunacağı bir ‘Melek Anne’si vardır.Ama onu hissedebilmek ve keşfedebilmek önemlidir.